retol

Blog

QUINES SON LES DESPESES DEDUÏBLES

Segurament t’hauràs preguntat moltes vegades què és el que necessites per poder deduir-te una despesa. Si és així, tot seguit t’expliquem quins són els requisits que necessites sí o sí per a poder deduir-te una despesa. 

 


Kit necessari per a despeses deduïbles: tres grans coses que has de tenir en compte a l’hora de saber si una despesa és deduïble o no.
1. Guarda les factures de les teves despeses
En primer lloc, per poder deduir-te una despesa has de tenir la factura. Tickets o rebuts no son documents suficients. Pel que recorda! enviar a la teva gestoria les factures de les despeses, no només els tickets, per a que la despesa pugui ser deduïda.
A més, és molt importat guardar les factures durant un període de temps determinat. Has de guardar els originals perquè les còpies escanejades o fotocòpies no serveixen. Pots guardar les factures en format paper o electrònic, sempre que en puguis garantir l’autenticitat dels seu origen, la integritat del seu contingut i la seva llegibilitat. No t’oblidis de que el fet de NO guardar-les, a més de no poder deduir la despesa, pot exposar-te a sancions.


2. Correlació entre les teves despeses i activitat professional.
Les despeses que vulguis deduir-te han d’anar relacionades amb la teva activitat empresarial o professional. Per exemple, si ets transportista, el 100% del teu transport es deduïble. Els col.legis professionals en els quals és obligatori estar registrat per poder exercir la teva professió, també son despesa deduïble. Però tingues cura d’aquells sopars de dissabte o els dinars familiars del diumenge o d’algun viatge per vacances de Setmana Santa perquè Hisenda no ho veu amb bons ulls.


3. Coherència entre beneficis i costos.
Per últim, Hisenda necessita certa coherència entre les teves factures per a que puguis deduir-te les despeses. Això vol dir, ni més ni menys, que els teus beneficis i les teves despeses han d’anar relacionats. Pot semblar quelcom molt simple però en realitat no ho has de perdre de vista perquè és important per a deduir-te qualsevol despesa que aquesta estigui justificada: Facturar mil euros mensuals com a comercial i comprar-te un ferrari per fer la teva feina no és coherent