retol

Blog

QUANT DE TEMPS HE DE GUARDAR LES FACTURES?

 

Quant de temps he de guardar les factures?

Si ets dels que llecen totes les factures just desprrés del pagament, has de deixar de fer-ho. Per què? t’ho expliquem seguidament.
És molt important que comencis a guardar totes les factures i justificants. Però, la gran pregunta és : Quant de temps has de guardar les factures?.

 

Tal i com explica el Codi de Comerç has de guardar la documentació, justificants i factures durant SIS ANYS. Aquests sis anys compten des d’últim seient realitzat als llibres i durant quatre anys per prescripció.
Per què guardar les factures?
És vital que guardis totes les factures i documentació relacionada amb la teva activitat comercial per si Hisenda decideix fer una inspecció a la teva empresa o bé revisar el teu historial en el cas d’autònoms. L’Agència Tributària te les pot demanar en qualsevol moment, per tant, és important que si fins ara no has guardat les factures, comencis a fer-ho des de ja per evitar-te possibles sancions.
Qui ha de guardar les factures?
Tant si ets autònom com si tens una societat mercantil has de guardar les factures.
Atenció! Si has dissolt la teva empresa o t’has donat de baixa com autònom també has de conservar les factures durant sis anys ja que l’Agència Tributària pot demanar-te tota aquesta documentació en qualsevol moment.
Com guardo les factures?
• Guarda les teves factures originals i oblidat de còpies ecanejades i fotocòpies que no serveixen.
• Guarda-les en format paper o electrònic però tingues en compte que has de poder garantir la seva autenticitat i origen sempre, aixárdalas en formato papel o electrónico pero ten en cuenta que debes poder garantizar su autenticidad y origen siempre, así como la integridad de contenido y legibilidad.
Què passa si hisenda em demana una factura que no tinc?
Hauràs de demanar un duplicat però ves en compte per què si no el pots aconseguir, tindràs l’obligació de treure la factura de la comptabilitat i pagar els impostor corresponents. A més, existeix la possibilitat de que hisenda decideixi sancionar-te.
Ja saps, a més de guardar les factures has de comptabilitzar-les i declarar els impostos que et corresponguin.